Позив за јавну расправу о Предлогу Програма за унапређење контроле рака у Републици Србији за период 2020-2022. године

Министарство здравља у поступку припреме Предлога програма за унапређењe контроле рака у Републици Србији за период 2020 – 2022. године, спроводи јавну расправу о Предлогу програма за унапређење контооле рака од 16. септембра до 07. октобра 2019. године.

Министарство здравља позива све заинтересоване грађане и стручну јавност да учествује у јавној расправи

Učešće predstavnice Savetovališta „Jefimija“ na Prvom balkanskom sastanku pacijentskih organizacija o karcinomu dojke u Skoplju

Slavica Simić, predsednica Savetovališta „Jefimija“ i podpredsednica Evropa Dona Srbija – Srpskog foruma protiv raka dojke, sa Vesnom Bondžić, predsednicom Ženskog centra Milica iz Vrnjčke Banje i članicom UO EDS, je bila predstavnica Srbije na „Prvom balkanskom sastanku pacijentskih organizacija o karcinomu dojke“ održanog od 23. do 25. avgusta u Skoplju.

Саветовалиште ‘Јефимија’ ради у новом простору и уводи дежурство за непосредну подршку женама које се лече у Општој болници Ужице

Захваљујући подршци града Ужица, Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке ‘’Јефимија’’, од почетка фебруара почело је са радом у новом простору који се налази у Ужицу, у улици Николе Пашића 38 б.Нови простор пружа све потребне услове за оптималан рад и омогућује да се у пријатном амбијенту корисницама које се лече у Општој болници Ужице, као и другим установама Здравственог центра Ужице, пружи искуствена, психолошка и информативна подршка.

Компанија „Live Rich“ донирала опрему за презентацију

Представници компаније „Live Rich“ уручили су Саветовалишту за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“ вредну донацију – опрему за презентацију на предавањима.

Компанија АВОН уручила донацију Саветовалишту „Јефимија“

Поводом Међународног месеца борбе против рака дојке, 29. октобра 2018. компанија Авон донирала је 1 300 000 динара Саветовалишту за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“из Ужица.

Облежен дан здравих дојки

Европа Дона Србија – Српски форум против рака дојке и Саветовалиште “Јефимија’’ 15. октобра 2018. године у Градском културном центру у Ужицу обележили су Дан здравих дојки кроз  трибину  под називом “Здрави начини живота за здравље дојки – Избор је твој“

Подршка каравану Дај педалу раку

По четврти пут, као део активности “Јефимија за Ружичасти октобар“, 29. септембра 2018. године, Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке “Јефимија“ организовало на Градском тргу у Ужицу манифестацију Караван Дај педалу раку чији је креатор и носилац Женски центар Милица из Врњачке Бање

Оперисанима од рака дојке редовна стручна помоћ физиотерапеута у Општој болници Ужице

На иницијативу Саветовалишта ‘Јефимија’, од 21.9.2018. године, на одељењу хирургије Опште Болнице у Ужицу обезбеђена је редовна физиотерапеутска демонстрација и упознавање са вежбама које оперисане/и од рака дојке треба да почну да раде одмах након хируршке интервенције код пацијенткиња којима су уклоњене лимфне жлезде.

Учешће на Трећем форуму пацијената Проговори и ти!

Чланице тима Саветовалишта “Јефимија’, Биљана Терзић и Надежда Симеуновић учествовале су током јуна и септембра 2018. године у обуци и завршном догађају III Форума пацијената “Проговори и ти”.

Почела реализација пројекта „Ту смо за вас“

Од јула 2018. до децембра 2019. ‘’Јефимија’’, уз подршку компаније АВОН реализује пројекат капиларног ширења активности у Златиборском округу ‘’Ту смо за вас’’.