“ Ту смо за вас “ у Сјеници

Саветовалиште „Јефимија“ кроз програм повећања доступности подршке женама оболелим од рака дојке  „Ту смо за вас „, кончно је почело са радом и у Сјеници.

После дужег периода настојања да и женама са дијагнозом рака дојке из  општине Сјеница учинимо доступним све облике наше подршке, тим Саветовалишта је почео са реализацијом овог програма, на огромну обострану радост.

Програм подразумева сусрете са женама са територије општине Сјеница са дијагнозом рака дојке и особама за подршку и кроз радионице здравствене, психолошке, информативне и искуствене подршке упознамо тешкоће са којима се сусрећу током процеса лечења и пружимо сву подршку и конкретну помоћ да се ове тешкоће превазиђу. Веома битан сегмент је разговор о суштинским питањима као што је недостатак психолошке подршке ( и у самим здравственим установама),несналажење чланова породице у пружању такве подршке, или чак одсуство подршке услед предрасуда и стереотипа који прате овај тип болести, чест недостатак мотивације за лечење, велика географска и саобраћајна „удаљеност“ од центара лечења,непознавање законских олакшица и многобројни остали изазови.