“ Дај педалу раку “ Ужице 2021.

Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке “ Јефимија “ и ове године је ,по седми пут, дало подршку кампањи „Дај педалу раку – регион 2021.“ коју је организовало удружење Женски центар „Милица“.

Кроз ову манифестацију Саветовалиште „Јефимија“ жели да укаже на важност превенције, самопрегледа, здраве исхране, спорта и уопште здравих стилова живота као предуслова за здравље, као и да пацијенткиње оболеле од карцинома дојке буду видљивије друштву и систему.

Град Ужице је већ пет година покровитељ ове манифестације и она је део прославе Дана града. Саветовалиште „Јефимија“ учествује у овој кампањи сваке године, од њеног оснивања 2015.године.

Чланице „Јефимије“ у великом броју су учествовале у анкети која се бавила процесом дијагностике и лечења жена од тренутка када добију дијагнозу до излечења и препрекама на које наилазе на том путу.

На конференцији „Пут пацијенткиња са карциномом дојке у Србији и региону  – примери добре праксе у решавању проблема“, одржаној дана 30.09.2021. године у Београду ,представљени су и резултати ове анкете. Конференцији су присуствовале и представнице саветовалишта „Јефимија“ , а своја искуства су изнеле председнице удружења из Хрватске, „Europa Donna Hrvatska“ ,Весна Рамљак, „Нисмо саме“, Ивана Калогјера, „Europa Donna Slovenija“, Тања Шпанић, „Борка, за секој нови дан“ из Северне Македоније,Биба Додева и Удружење грађана „Женски центар Милица“, Весна Бонџић из Србије.