Програм „Ту смо за вас“

Кроз програм „Ту смо за вас“, Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“ већ четврту годину обезбеђује повећање доступности психосоцијалне, здравствене и искуствене ванинституционалне подршке женама са дијагнозом дојке и њиховим породицама у Златиборском округу.

Програм се реализује кроз сетове активности искуствене, психолошке и здравствене подршке , као и медијску промоцију која доприноси разбијању предрасуда и има за циљ боље разумевање и повећање мотивације за превентивне прегледе и одзив на скрининг рака дојке. Програмом су, за сада, обухваћене жене са дијагнозом рака дојке које живе у општинама Нова Варош, Пријепоље и, посредно, Прибој.

Током пролећа 2021.године одржане су по 2 сет активности у Новој Вароши и Пријепољу, у којима је учествовало 50 жена са дијагнозом рака дојке. До краја године, у јесењим терминима, предвиђене су још по две сет активности у сваком од ових градова.

Активностима „Јефимије“ своју подршку дају Општина и Дом културе Нова Варош, као и Канцеларија за младе Пријепоље, а ТВ Форум из Пријепоља, ТВ Прибој и Радио Златар из Нове Вароши прате и медијски подржавају све активности Саветовалишта током целе године.