Заједно можемо више – пинк поклон пажње

„ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ВИШЕ – ПИНК ПОКЛОН ПАЖЊЕ“ је акција коју је Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“ , у сарадњи, и као чланица Српског форума против рака дојке – Европа Дона Србија реализује кроз 127 поклона помоћи намењених женама које се налазе на онколошком лечењу рака дојке у Општој болници Ужице.

Организација ЕВРОПА ДОНА СРБИЈА, захваљујући женама са дијагнозом рака дојке и члановима њихових породица из више удружења из Србије, учесницима манифестације RACE FOR THE CURE – ТРКА ЗА ЛЕК 2020. jе сакупила средства да се обезбеди 500 поклона пажње новооперисаним женама. У реализацији помоћи су учествовали многи донатори и сарадници (види – https://www.europadonna.org.rs/sr/)

Поклоне пажње чине средства за негу коже после операције и зрачења, сет за физиотерапеутске вежбе код куће и информативни материал ЕДС и „Јефимије“, као и приручник о вежбама које су неопходне за спречавање лимфедема руке.
Реакције наших крисница су изузетно позитивне и дирнуте су и самом чињеницом да неко мисли на њихову негу и да знају да нису саме на свом путу оздрављења.