Zajedno možemo više – pink poklon pažnje

„ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE – PINK POKLON PAŽNJE“ je akcija koju je Savetovalište za žene obolele od raka dojke „Jefimija“ , u saradnji, i kao članica Srpskog foruma protiv raka dojke – Evropa Dona Srbija realizuje kroz 127 poklona pomoći namenjenih ženama koje se nalaze na onkološkom lečenju raka dojke u Opštoj bolnici Užice.

Organizacija EVROPA DONA SRBIJA, zahvaljujući ženama sa dijagnozom raka dojke i članovima njihovih porodica iz više udruženja iz Srbije, učesnicima manifestacije RACE FOR THE CURE – TRKA ZA LEK 2020. je sakupila sredstva da se obezbedi 500 poklona pažnje novooperisanim ženama. U realizaciji pomoći su učestvovali mnogi donatori i saradnici (vidi – https://www.europadonna.org.rs/sr/)

Poklone pažnje čine sredstva za negu kože posle operacije i zračenja, set za fizioterapeutske vežbe kod kuće i informativni material EDS i „Jefimije“, kao i priručnik o vežbama koje su neophodne za sprečavanje limfedema ruke.
Reakcije naših krisnica su izuzetno pozitivne i dirnute su i samom činjenicom da neko misli na njihovu negu i da znaju da nisu same na svom putu ozdravljenja.