Učešće na Trećem forumu pacijenata Progovori i ti!

Članice tima Savetovališta “Jefimija’, Biljana Terzić i Nadežda Simeunović učestvovale su tokom juna i septembra 2018. godine u obuci i završnom događaju III Foruma pacijenata “Progovori i ti”.

Forum je plod saradnje Udruženja građana za borbu protiv raka jajnika “Progovori” iz Beograda i Ženskog centra “Milica” iz Vrnjačke Banje. Projekat je realizovan uz podršku RTS-a i Ministarstva zdravlja Republike Srbije u sklopu nacionalne kampanje “Rak je izlečiv”.

Završni događaj koji je realizovan 16. septembra 2018.  na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji  je rezultat višemesečnog rada predstavnika udruženja iz čitave Srbije sa stručnjacima za javni i medijski nastup iz Instituta Main Point. Svi govornici i govornice su prošle/i kroz obuku koja obuhvata rad na artikulaciji izraza, govoru tela, kao i stilistici govora.

Sa trga kulture su javno progovorili : Zagorka Pejičić i Milena Pecić Ženski centar “Milica” Vrnjačka Banja, Biljana Terzić- Udruženje “Jefimija” Užice, Nena Dejković  Ženski centar „Milica“ Vranje, Peđa Slijepčević- Udruženje za borbu protiv leukemije Beograd, Mirjana Stanković Udruženje žena „Biser“ Niš, Živorad Antonić -Udruženje pacijenata obolelih od melanoma (UPOOM) Nataša Savić Ženski centar „Milica“ Trstenik i Milica Marković Udruženje “Volim život” Topola. Manifestaciju su ulepšali Pevačko društvo “Milica”, Hor „Majka Jevrosima“ Kruševac.