Учешће на Трећем форуму пацијената Проговори и ти!

Чланице тима Саветовалишта “Јефимија’, Биљана Терзић и Надежда Симеуновић учествовале су током јуна и септембра 2018. године у обуци и завршном догађају III Форума пацијената “Проговори и ти”.

Форум је плод сарадње Удружења грађана за борбу против рака јајника “Проговори” из Београда и Женског центра “Милица” из Врњачке Бање. Пројекат је реализован уз подршку РТС-а и Министарства здравља Републике Србије у склопу националне кампање “Рак је излечив”.

Завршни догађај који је реализован 16. септембра 2018.  на Тргу културе у Врњачкој Бањи  је резултат вишемесечног рада представника удружења из читаве Србије са стручњацима за јавни и медијски наступ из Института Main Point. Сви говорници и говорнице су прошле/и кроз обуку која обухвата рад на артикулацији израза, говору тела, као и стилистици говора.

Са трга културе су јавно проговорили : Загорка Пејичић и Милена Пецић Женски центар “Милица” Врњачка Бања, Биљана Терзић- Удружење “Јефимија” Ужице, Нена Дејковић  Женски центар „Милица“ Врање, Пеђа Слијепчевић- Удружење за борбу против леукемије Београд, Мирјана Станковић Удружење жена „Бисер“ Ниш, Живорад Антонић -Удружење пацијената оболелих од меланома (УПООМ) Наташа Савић Женски центар „Милица“ Трстеник и Милица Марковић Удружење “Волим живот” Топола. Манифестацију су улепшали Певачко друштво “Милица”, Хор „Мајка Јевросима“ Крушевац.