Podrška karavanu Daj pedalu raku

Po četvrti put, kao deo aktivnosti “Jefimija za Ružičasti oktobar“, 29. septembra 2018. godine, Savetovalište za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke “Jefimija“ organizovalo na Gradskom trgu u Užicu manifestaciju Karavan Daj pedalu raku čiji je kreator i nosilac Ženski centar Milica iz Vrnjačke Banje

Zvanični pokrovitelj Karavanu bio je gradonačelnik Tihomir Petrović, a sa Gradom Užicem i Savetovalištem “Jefimija“, ŽC Milica je potpusala Memorandum o saradnji u realizaciji Karavana.

Značajno je da je od ove godine podrška Karavanu Daj pedalu raku ušla u kalendar proslave Dana grada Užica što je izuzetan doprinos promociji ciljeva samog karavana, kao i aktivnostima “Jefimije“.

Neposredni učesnici manifestacije su, pored tima, volonterki i članica “Jefimije“ bili i predstavnici Grada Užica (zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i Vidoje Drndarević ispred graskog veća za porodicu, zdravstvo i socijalnu politiku), direktor Zdravstvenog centra Užice, dr Miloš Božović, PR Zavoda za javno zdravlje, Motociklistički klub “Užice“, Biciklistički klub “Ere“, Yoga grupa Ane Ninković, Plesna grupa “Lot Lorijen“. Narodno pozorište Užice je doprinelo događaju podizanjem zastave Karavana koja će ceo oktobar biti istaknuta na jarbolu ove ustanove, a koja se nalazi na gradskom trgu.

Na kraju karavanske biciklističke staze (koja se nalazi u Staparskoj banji udaljenoj 12 km od Užica) svi pridošli učesnici posluže vojničkim pasuljem i dobiju svežu vodu.

Tokom programa, podignuta je zastava Karavana, počelo je emitovanje promotivnih slajdova Karavana i “Jefimije“, kao i AVON-ovog filma o samopregledu dojke koji će na gradskom led ekranu biti emitovan svakog dana po 10 puta u toku celog oktobra (dakle najmanje 310 puta), podeljeni lifleti “Jefimije“ 180 balona ružičaste i lila boje. Protagonisti manifestacije su nosili bedževe Karavana

Članica Upravnog odbora i tima “Jefimije“ i dve fizioterapeutkinje Opšte bolnice Užice prisustvovale su Okruglom stolu u Vrnjačkoj banji 1.10. 2018. na kome su razmatrane značajne teme, a pogotovu aktualizovana tema fizioterapeutskih potreba obolelih od raka dojke, kao i proširenja prava na rehabilitaciju u ovom području.