Подршка каравану Дај педалу раку

По четврти пут, као део активности “Јефимија за Ружичасти октобар“, 29. септембра 2018. године, Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке “Јефимија“ организовало на Градском тргу у Ужицу манифестацију Караван Дај педалу раку чији је креатор и носилац Женски центар Милица из Врњачке Бање

Званични покровитељ Каравану био је градоначелник Тихомир Петровић, а са Градом Ужицем и Саветовалиштем “Јефимија“, ЖЦ Милица је потпусала Меморандум о сарадњи у реализацији Каравана.

Значајно је да је од ове године подршка Каравану Дај педалу раку ушла у календар прославе Дана града Ужица што је изузетан допринос промоцији циљева самог каравана, као и активностима “Јефимије“.

Непосредни учесници манифестације су, поред тима, волонтерки и чланица “Јефимије“ били и представници Града Ужица (заменик градоначелника Немања Нешић и Видоје Дрндаревић испред граског већа за породицу, здравство и социјалну политику), директор Здравственог центра Ужице, др Милош Божовић, ПР Завода за јавно здравље, Мотоциклистички клуб “Ужице“, Бициклистички клуб “Ере“, Yога група Ане Нинковић, Плесна група “Лот Лоријен“. Народно позориште Ужице је допринело догађају подизањем заставе Каравана која ће цео октобар бити истакнута на јарболу ове установе, а која се налази на градском тргу.

На крају караванске бициклистичке стазе (која се налази у Стапарској бањи удаљеној 12 км од Ужица) сви придошли учесници послуже војничким пасуљем и добију свежу воду.

Током програма, подигнута је застава Каравана, почело је емитовање промотивних слајдова Каравана и “Јефимије“, као и АВОН-овог филма о самопрегледу дојке који ће на градском лед екрану бити емитован сваког дана по 10 пута у току целог октобра (дакле најмање 310 пута), подељени лифлети “Јефимије“ 180 балона ружичасте и лила боје. Протагонисти манифестације су носили беџеве Каравана

Чланица Управног одбора и тима “Јефимије“ и две физиотерапеуткиње Опште болнице Ужице присуствовале су Округлом столу у Врњачкој бањи 1.10. 2018. на коме су разматране значајне теме, а поготову актуализована тема физиотерапеутских потреба оболелих од рака дојке, као и проширења права на рехабилитацију у овом подручју.