“ Daj pedalu raku “ Užice 2021.

Savetovalište za žene obolele od raka dojke “ Jefimija “ i ove godine je ,po sedmi put, dalo podršku kampanji „Daj pedalu raku – region 2021.“ koju je organizovalo udruženje Ženski centar „Milica“.

Kroz ovu manifestaciju Savetovalište „Jefimija“ želi da ukaže na važnost prevencije, samopregleda, zdrave ishrane, sporta i uopšte zdravih stilova života kao preduslova za zdravlje, kao i da pacijentkinje obolele od karcinoma dojke budu vidljivije društvu i sistemu.

Grad Užice je već pet godina pokrovitelj ove manifestacije i ona je deo proslave Dana grada. Savetovalište „Jefimija“ učestvuje u ovoj kampanji svake godine, od njenog osnivanja 2015.godine.

Članice „Jefimije“ u velikom broju su učestvovale u anketi koja se bavila procesom dijagnostike i lečenja žena od trenutka kada dobiju dijagnozu do izlečenja i preprekama na koje nailaze na tom putu.

Na konferenciji „Put pacijentkinja sa karcinomom dojke u Srbiji i regionu  – primeri dobre prakse u rešavanju problema“, održanoj dana 30.09.2021. godine u Beogradu ,predstavljeni su i rezultati ove ankete. Konferenciji su prisustvovale i predstavnice savetovališta „Jefimija“ , a svoja iskustva su iznele predsednice udruženja iz Hrvatske, „Europa Donna Hrvatska“ ,Vesna Ramljak, „Nismo same“, Ivana Kalogjera, „Europa Donna Slovenija“, Tanja Španić, „Borka, za sekoj novi dan“ iz Severne Makedonije,Biba Dodeva i Udruženje građana „Ženski centar Milica“, Vesna Bondžić iz Srbije.