Kompanija AVON uručila donaciju Savetovalištu „Jefimija“

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, 29. oktobra 2018. kompanija Avon donirala je 1 300 000 dinara Savetovalištu za žene obolele od raka dojke „Jefimija“iz Užica.

Ova donacija omogućiće realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište pokrenulo sa ciljem da ženama obolelim od raka dojke pruži psihosocijalnu podršku i tako ih osnaži tokom i nakon procesa lečenja.

Projekat „Tu smo za vas“ osnažiće obolelele žene na teritoriji Zlatiborskog okruga. Kao program podrške, kroz projekat će se preko medija i kroz aktivnosti sa obolelim ženama uticati na lokalnu populaciju da prepozna značaj preventivnih pregleda jer je rak dojke izlečiv u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

Podrška kompanije Avon omogućila nam je da ženama sa dijagnozom raka dojke iz Zlatiborskog okruga omogućimo da imaju zdravstvenu, informativnu, emotivnu, psihološku i psihoterapeutsku podršku. Projekat „Tu smo za vas“ će pomoći ženama da se ne osećaju samo kao pacijentkinje, već kao osobe koje su u životnoj krizi, ličnosti sa identitetom, emocijama i potrebama na koje možemo da odgovorimo i osnažimo ih ne samo da pobede bolest, već i da dugoročno promene navike i kvalitet života kako se bolest ne bi vratila.

Zahvaljujem se kompaniji Avon što je prepoznala značaj našeg projekta. Uz ovu donaciju, program će moći u naredne dve godine da pruži potrebnu podršku ženama iz deset opština, a posebno u opštinama Užice, Prijepolje i Nova Varoš“, izjavila je Slavica Simić, direktorka Savetovalištva za žene obelele od raka dojke „Jefimija.“

Sredstva za donaciju Savetovalištu prikupljena su u okviru Avon Akcije za borbu protiv raka dojke i to izdvajanjem celokupnog bruto profita kompanije Avon od prodaje proizvoda sa ružičastom vrpcom.

„U svetlu podatka da svake godine skoro 4000 žena u Srbiji oboli od raka dojke jasno je koliko su projekti koji ovim ženama pružaju podršku značajni. Bilo da podižemo svest o važnosti redovnih pregleda ili obezbeđujemo potrebnu opremu, krajnji cilj naše Akcije za borbu protiv raka dojke je jasan – da sve žene budu informisane i da im se omogući prava podrška. Zato želimo da ovakvi projekti zažive u celoj zemlji i omoguće obolelim ženama i njihovim porodicama potrebnu pomoć u teškim životnim trenutcima.“, izjavila je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Adriatik region.

Kompanija Avon se ove godine pridužila globalnoj kampanji „Upali roze svetlo“ koja kroz informisanje o ovoj bolesti i značaju redovnih pregleda ostvaruje svoj cilj – da nijedna žena ne ostane u mraku kada je u pitanju rak dojke.

U okviru Avon Akcije za borbu protiv raka, pored Savetovalištvu „Jefimija“, početkom ove godine omogućena je i donacija kliničko bolničkom centru Dr Dragiša Mišović“u Beogradu u vidu najsavremenijeg aparata za biopsiju dojke. Prikupljanju sredstava za buduće donacije Akcije za borbu protiv raka dojke svako može doprineti poručivanjemAvon proizvoda sa ružičastom vrpcom.