Компанија АВОН уручила донацију Саветовалишту „Јефимија“

Поводом Међународног месеца борбе против рака дојке, 29. октобра 2018. компанија Авон донирала је 1 300 000 динара Саветовалишту за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“из Ужица.

Ова донација омогућиће реализацију пројекта „Ту смо за вас“, који је Саветовалиште покренуло са циљем да женама оболелим од рака дојке пружи психосоцијалну подршку и тако их оснажи током и након процеса лечења.

Пројекат „Ту смо за вас“ оснажиће оболелеле жене на територији Златиборског округа. Као програм подршке, кроз пројекат ће се преко медија и кроз активности са оболелим женама утицати на локалну популацију да препозна значај превентивних прегледа јер је рак дојке излечив у 90% случајева уколико се открије на време.

Подршка компаније Авон омогућила нам је да женама са дијагнозом рака дојке из Златиборског округа омогућимо да имају здравствену, информативну, емотивну, психолошку и психотерапеутску подршку. Пројекат „Ту смо за вас“ ће помоћи женама да се не осећају само као пацијенткиње, већ као особе које су у животној кризи, личности са идентитетом, емоцијама и потребама на које можемо да одговоримо и оснажимо их не само да победе болест, већ и да дугорочно промене навике и квалитет живота како се болест не би вратила.

Захваљујем се компанији Авон што је препознала значај нашег пројекта. Уз ову донацију, програм ће моћи у наредне две године да пружи потребну подршку женама из десет општина, а посебно у општинама Ужице, Пријепоље и Нова Варош“, изјавила је Славица Симић, директорка Саветовалиштва за жене обелеле од рака дојке „Јефимија.“

Средства за донацију Саветовалишту прикупљена су у оквиру Авон Акције за борбу против рака дојке и то издвајањем целокупног бруто профита компаније Авон од продаје производа са ружичастом врпцом.

„У светлу податка да сваке године скоро 4000 жена у Србији оболи од рака дојке јасно је колико су пројекти који овим женама пружају подршку значајни. Било да подижемо свест о важности редовних прегледа или обезбеђујемо потребну опрему, крајњи циљ наше Акције за борбу против рака дојке је јасан – да све жене буду информисане и да им се омогући права подршка. Зато желимо да овакви пројекти заживе у целој земљи и омогуће оболелим женама и њиховим породицама потребну помоћ у тешким животним тренутцима.“, изјавила је Мирослава Марјановић Павловић, директорка компаније Авон за Адриатик регион.

Компанија Авон се ове године придужила глобалној кампањи „Упали розе светло“ која кроз информисање о овој болести и значају редовних прегледа остварује свој циљ – да ниједна жена не остане у мраку када је у питању рак дојке.

У оквиру Авон Акције за борбу против рака, поред Саветовалиштву „Јефимија“, почетком ове године омогућена је и донација клиничко болничком центру Др Драгиша Мишовић“у Београду у виду најсавременијег апарата за биопсију дојке. Прикупљању средстава за будуће донације Акције за борбу против рака дојке свако може допринети поручивањемАвон производа са ружичастом врпцом.